You are here > Home > Topics > A pet’s world

A pet’s world

Negatieve aandacht #03
by Toot Hoefdraad 02/02/2018

Dat poezen eigenzinnig zijn weten we hopelijk allemaal. Kan je een poes überhaupt iets aanleren? Bij honden gaat dit eenvoudiger. Honden kunnen naar een hondenschool. Maar poezen? Onze poes heeft sinds kort een irritante tic. Ze gaat steeds voor de tv zitten. Sterker nog: soms probeert ze erop te zitten.
En aangezien de tv's van tegenwoordig modern en erg plat zijn, is het de vraag wanneer het om gaat vallen. Boven de tv hangt een fotolijst en door het klimmen van Faf'y (zo heet onze poes) is die nu gevallen op het glas van de tv. Er zit dus een diepe kras van ongeveer 2 cm op het beeldscherm. Grrrrrr!
We kunnen niet meer normaal tv kijken, dit doet ze dus de hele tijd. En als je goed kijkt zie je in de letter R een streep op de tv. Dat zijn dus dooie pixels. De plantenspuit helpt niet dus zijn we toe aan de raadgevingen van anderen.
Sinds kort hebben we een laser gekocht om haar af te leiden. Dat helpt wel, maar je kan toch niet de hele tijd een laser gebruiken? 

Faffy
kras op tv
Faffy
Faffy
HIEPERDEPIEP….
by Toot Hoefdraad 12/02/2018

Vandaag is Faf’y jarig! Ze is 1 jaar geworden (in mensen leeftijd)
Volgens de dierenarts doet ze het goed, al vind hij dat ze veel te jong uit het nest gehaald is. Zo komt ze elke dag, vroeg in de ochtend, zogen. Zogen? Ja, zogen. Ze klimt dan op bed en ligt dan naast mij het sprei te zogen. Net alsof mama poes Mia daar ligt. Erg schattig, maar ook wel triest. Dingen die een moederpoes haar had moeten meegeven, kent ze niet. Het enige wat ze wel geleerd had was zindelijk zijn. Gelukkig maar, want als er maar één ding verschrikkelijk is, is dat kattenpis.
Om haar in het zonnetje te zetten, krijgt ook Faf’y vandaag een cadeau. Dus zijn we naar de Action gegaan (één van mijn favoriete winkels 😜) om iets uit te zoeken. Mijn oog viel op een tent voor katten. Ideaal! Gewoon het perfecte cadeau voor die kleine doerak. Heeft ze het koud, dan kruipt ze erin. En bij warm weer kan je de tent helemaal open ritsen voor een zacht kleedje. Super bedacht! 

poezentent
poezentent