You are here > Home > Muziek >  Daniël Zonjee

Daniël Zonjee

Daniël Zonjee, gitarist met een passie
by ZPA en pdh-artwork 18/09/2020

Daniël Zonjee zijn voorliefde voor muziek begon al vrij jong. Op 2-jarige leeftijd bezocht hij, met z’n ouders, een liveoptreden van Sting op het universiteitscomplex van Enschede. Hij raakte geïnspireerd door gitarist Dominic Miller, die meespeelde.
Op 4-jarige leeftijd kreeg hij van zijn oom een rechtshandige gitaar, maar dat was geen punt voor Daniël. Hij draaide de gitaar om en oefende zo zijn spel; op de manier van Jimmy Hendrix omdat Daniël linkshandig is. Zo heeft Daniël, lange tijd, gespiegelde nummers leren spelen van zijn favoriete artiesten. Op zijn 11 verjaardag kreeg Daniël eindelijk van zijn vader een linkshandige gitaar omdat hij zag dat Daniël potentie had en serieus verder wilde gaan in de muziek.
Nadat hij zijn MAVO met goed succes had afgerond, besloot hij auditie te doen op het Art & Entertainment college (PACT Amsterdam), een MBO4 opleiding voor aankomende artiesten. Daar heeft hij na 3 jaar zijn met goed gevolg zijn opleiding afgerond. Vervolgens heeft hij in verschillende bandjes ingevallen zoals Soulmen’s Party, Atsix, Moryz. Hierdoor heeft hij verschillende stijlen leren spelen. Van Caribisch tot Progressive Metal, maar ook de hedendaagse popmuziek. Door het spelen werd de behoefte voor het zelf componeren en arrangeren een uitdaging. Hij probeerde enkele DAW programma’s w.o FL Studio, ProTools, Logic Pro en Ableton om ook zijn opname skills verder te ontwikkelen en uit te breiden.
Na 2 jaar heeft Daniël zich uiteindelijk aangemeld voor auditie op Codarts, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, waar hij hedendaags met plezier naar toe gaat.
Daniël speelt het liefst, Fusion, Rock, Funk, Jazz en progressieve metal muziek. Daarnaast speelt hij niet alleen gitaar, maar kan hij zich aardig redden op drums, bas en piano.

Weet je dat...
Daniel Zonjee
  • Daniel, op 9-jarige leeftijd, een lied heeft ingezongen t.b.v. WarChild?

  • Daniël een verstokte skateboarder was?

  • Daniel op een omgekeerde rechtshandige gitaar heeft leren spelen?

Photo / Video gallery
Daniel Zonjee
Daniel Zonjee
Daniel Zonjee
CHECK THIS OUT!

Shout out to Aaron for writing sick songs !

- Used the jamtrack for the backing track
- Gear used: - Fractal audio AX8
- Schecter Nick Johnston Trad-HSS, Atomic Green


IG: https://www.instagram.com/danielzonjee/​

Enjoy!

PROMISED
by ZonjeeProductions 09/01/2021

 Eigenwerk project in opdracht van Codarts. Opgenomen in BIRD

Bezetting:
Vocals: Simon van Rooij
Drums: Tim de Jong
Bas: Carsten Hupperetz
Gitaar: Daniël Zonjee
Gitaar: Florian Verhagen

Lyrics & Music
Nolwenn van der Giesen, Noah Noordzee, Simon van Rooij
Arrangement
Daniël Zonjee
Producers
Pieter Langenkamp, Daniël Zonjee
Mastering
Pieter Langenkamp, M&M@vanski