You are here > Home > Muziek > Tim de Jong

Tim de Jong

Tim de Jong, drummer in hart en nieren
by ZPA en pdh-artwork 12/01/2021

In 2015 meldde Tim de Jong zich aan op het Pact Amsterdam, een voltijds opleiding op MBO 4 niveau voor aankomende artiesten, voor de opleiding muziek met als hoofdvak drums. Een vereiste van deze opleiding is dat je al enige ervaring moet hebben in je hoofdvak instrument. Bij Tim begon dit al heel vroeg; zijn vader speelde namelijk in een cover bandje basgitaar, waardoor zijn interesse voor muziek al vroeg ontstond.
Op 2-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste drumstel, maar begon pas met het volgen van lessen op 8-jarige leeftijd. De lessen waren, in Tim zijn ogen, geen succes. Veel te theoretisch en weinig spelen. Zijn liefde voor het drummen kwam daardoor op een laag pitje te staan, en duurde het een tijdje voordat hij weer actief ging drummen. Dankzij zijn ouders werd zijn interesse weer opgewekt en speelde hij op 13-jarige leeftijd in zijn eerste bandje. Voornamelijk punk en rock covers, maar ook eigen composities.
Drie jaar later speelde hij in meerdere bandjes met verschillende projecten. Zo zat hij 3 jaar in “De Amstelveen Allstars” voor het Cats Project, en speelde hij in de Bigband PeeWee’s Problem. Maar begeleidde ook o.a Iris Kroes, die in 2015 meedeed aan TVOH
In 2015 leerde ik Tim dus kennen op het Pact Amsterdam. Maar al gauw meldde hij zich aan bij Zonjee Productions Amsterdam, waar hij leerde hoe hij muziek het beste kon benaderen en inspelen in de studio en hoe hij moest opnemen.
In 2018 studeerde hij af en begon met een theater tour bij Symphonic Rock Night, een tribute act die sympho/prog muziek uit de jaren 70 speelt.
Momenteel zit Tim op het Conservatorium van Rotterdam en geeft hij drumles op muziekschool Albrandswaard in Poortugaal. Voor mij is hij een drummer met potentie. Zeker een muzikant die het ver kan schoppen.

Weet je dat...
Tim de Jong

Tim zijn grote voorbeelden zijn:

  • Marcel de Jong (vader) en Loek Bartelings

  • Simon Phillips

  • Mike Portnoy

  • Jeff Porcaro

  • Vinnie Colaiuta

  • Hans Eijkenaar en Martijn Vink

Photo / Video gallery
Tim de Jong
Tim de Jong
Tim de Jong
CHECK THIS OUT!

Symphonic Rock Night is een band bestaande uit negen instrumentalisten en vocalisten, die gespecialiseerd zijn in het spelen van symfonische rock muziek.

Vocals: Mickey Huijsmans
Guitar: Joop Wolters
Bass: Erik-Jan de Waard
Keys: Erik Laan
Drums: Tim de Jong