You are here > Home > Muziek > Yvette Terpstra

Yvette Terpstra

Yvette Terpstra en haar grote liefde
by ZPA en pdh-artwork 12/12/2020

Bij Yvette maakt verlegenheid plaats voor creatieviteit met een rebelse stoerheid die helemaal opgaat in haar spel. Lekker stoer dus! 😜 Die verlegenheid maakt ook plaats voor een ongekende liefde voor haar instrument.
Met deze grote liefde begon Yvette op 13-jarige leeftijd met gitaarlessen en wist toen al dat dit haar nieuwe missie zou worden. Door haar voorliefde voor o.a. Jimi Hendrix, Queen, Dire Straits en Toto, oefende ze veel en creëerde ze voor zichzelf een weg naar een muzikale toekomst. Na haar middelbare school opleiding was het dan ook geen verrassing dat Yvette zich aanmelden bij het PACT Amsterdam, een collectief van artistieke opleidingen die opleiden tot uitvoerend artiest op MBO4 niveau.
Tijdens haar opleiding (2015) deed ze mee aan de Sena Young Talent Guitar Awards ( SYTGA ) De voorrondes waren onderdeel van Guitar Matrix events waarbij gitaristen en gitaarliefhebbers clinics, interviews en optredens van de Nederlandse gitaar top konden volgen en zelf ook konden deelnemen aan de Plug ’n’ Play gitaarorkesten. Yvette wist zich te plaatsen voor de halve finale, maar strandde in de finale.
In 2017 behaalde ze met goede cijfers en een spetterende eindpresentatie haar diploma voor uitvoerend artiest met als hoofdvak gitaar. Haar doel kwam steeds meer dichterbij dus meldde ze zich aan bij Codarts (Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam) Tijdens de auditie viel ze gelijk op en werd zonder twijfel aangenomen.
Yvette zit nu in haar derde jaar conservatorium en heeft de afgelopen jaren in verschillende bandjes gespeeld en opgetreden. Op dit moment arrangeert en speelt ze in de band Froukje, waarmee ze o.a. in Carré, praatprogramma M, NPO 3FM heeft opgetreden.
Naast het spelen geeft ze sinds kort ook gitaarles op muziekschool Albrandswaard in Poortugaal
Yvette: "Het leukste aan het lesgeven is de leerlingen te zien groeien en tegelijkertijd plezier te hebben”.
Voor pdh-artwork een aankomend talent om in de gaten te houden. 

Van Paaspop tot Lowlands en Goud voor het nummer "ik wil dansen", gaat het in ieder geval de goede richting op. 29 juni 2022 studeerde Yvette, na vier jaar Codarts af. De tijd is aangebroken om als volwaardig afgestudeerde muzikant, het veld in te gaan.

Heel veel succes Yvette met jouw muzikale Journey!

Weet je dat...
Yvette Terpstra
  • Yvette een identieke tweelingzus heeft

  • Yvette de gitaarpartijen van de nummers van FROUKJE inspeelt

Photo / Video gallery
Yvette Terpstra
Yvette Terpstra
Yvette Terpstra
ACHTER DE SCHERMEN

i.v.m de Covid-19 pandemie, wordt er gewerkt aan een test show op het Evenemententerrein Walibi Holland | Biddinghuizen

FROUKJE: 14 maart 2021

FRAMES per SECOND

In de tijd dat het Coronavirus flink om zich heen sloeg, namen vier vrienden het initiatief om een cover online op te nemen. De keuze viel op "Child's Anthem” van Toto

Special Thanks to:

Yvette Terpstra: guitar
Tim de Jong: drums
David Quakkelaar: keyboards
Frank Strokap: bass

Audio Mix: Joop Wolters
Video edit: Tim de Jong & Yvette Terpstra